O nama

Upoznajte nas!


Složna obitelj s važnom misijom


Suncem obasjani brežuljci, plodne zlatne ravnice i vječno nemirna Drava - varaždinski je kraj kao stvoren za uspješan uzgoj poljoprivrednih sorti, a upravo se u toj idili smjestilo i naše poljoprivredno gospodarstvo Pocedulić, točnije u mjestu Gornji Kučan.

Što vam možemo reći o nama?

Mogli bismo spomenuti kako smo počeli 2006. godine s početnih 6 ha, a danas se naše imanje prostire na 85 ha zemlje pune najzdravijih kultura koje nam ovo podneblje nudi.
Mogli bismo vam i reći kako sudjelujemo na državnom natjecanju orača te da smo ponosni nositelji brončane medalje iz skupine plugova premetnjaka. No, najvažnije od svega je to što smo jedna složna obitelj. Dok jedni voze traktor, drugi rješavaju račune, treći kontaktiraju kupce, četvrti paze da ručak ne zagori :)
Svi zajedno radimo na zbilja važnoj misiji: revitalizaciji i predstavljanju jedne iznimno vrijedne namirnice svima onima koji su u potrazi za zdravim obrokom ili dobrim snom. Čekajte, kakve ovo veze može imati jedno s drugim?


85 ha

obradivog zemljišta

16 godina

iskustva


Upoznajte se s - heljdom!


Varaždinska heljda

Osim što se bavimo poljoprivredom, imamo još jedan veoma važan posao: registrirani smo čuvari prve autohtone hrvatske sorte heljde „Varaždinska heljda“. Ne, ovo ne znači da neprestano sjedimo pored nje i pazimo da je netko ne ukrade. Ovo znači da smo jedini ovlašteni za njezin uzgoj, provođenje certifikacije i sukladno tome plasmanu ove heljde na tržište.
Od naše Varaždinske heljde - koje se naziva hajdina u našem kraju - dobivamo širok spektar različitih proizvoda: oni prehrambeni koji će vam 'nahraniti' čitav organizam svojim nutricionističkim bogatstvom, dok će neprehrambeni osigurati miran san bez stresa.
Sad vam je jasnije zašto toliko volimo ovu namirnicu, zar ne? No, nismo tu stali. Odabrali smo još nekoliko kultura koje predstavljaju zdravlje na tanjuru i odlučili se posvetiti i njima!


Ostale kulture

Vjerujemo u to da zdravlje (i ljubav) prolaze kroz želudac, pa heljda nije jedina zdrava namirnica koju imamo u ponudi. Tu su i:

  • proso
  • amaranth
  • mak
Kako bismo ostvarili našu ranije spomenutu misiju, nastojimo educirati stanovništvo o svim dobrobitima ovih namirnica. Tako surađujemo s udrugama poput Udruge celijakičara SZHR, Pogled i Hajdina, a na revitalizaciji heljde sudjelujemo s Agronomskim fakultetom Zagreb, Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom.


Dokazano bez glutena

Vjerojatno ste primijetili kako su sve kulture koje uzgajamo - heljda, proso, amarant i mak - namirnice koje u sebi ne sadrže gluten. Odabrali smo ih s razlogom!
Uzgoj i prerada isključivo bezglutenskih žitarica znači da u procesu proizvodnje ne može doći do kontaminacije glutenom, što je izrazito važno onima koji imaju intoleranciju.
Nismo stali na tome: kako bismo kupcima omogućili maksimalnu razinu sigurnosti, uzorke žitarica šaljemo na analizu prisutnosti glutena u lokalni Zavod za javno zdravstvo, koji nam povratno javlja da je uzorak u skladu s odredbama Provedbene uredbe komisije EU br. 828/2014.
Drugim riječima, svi naši proizvodi su certificirano bezglutenski!
No, dovoljno smo govorili o nama, vrijeme je da se detaljno upoznate s našim proizvodima - zavirite u našu internet trgovinu i odaberite one koji najbolje odgovaraju vama i vašim potrebama!