Kaše su idealan prilog povrću, mesnim jelima, kao i onima od gljiva, a dobar su i početak dana odnosno doručka jer se savršeno slažu s voćem, jogurtom i orašastim plodovima. OPG Pocedulić proizvodi kaše od heljde odnosno prosa.

Heljdina kašaDinstajte je s lukom i poslužite kao prilog, pomiješajte s bučinim uljem i umotajte u roladu, ili možda da kombinirate s gljivama? Ali čekajte - heljdina se kaša odlično slaže i sa slatkim, pa zašto je ne biste pomiješali s voćem i jeli kao zdravi doručak?

Opcije su nebrojene zahvaljujući ponovnom otkriću ove zdrave namirnice, koju kuhari diljem svijeta stavljaju na svoje tanjure. Koliko je točno zdrava?

  • Ima visok udio proteina.
  • Ima mali udio masnoća.
  • Daje vam vitamine B1, B1 i E.
  • Odličan je izvod magnezija, fosfora i željeza.

Najbolje od svega? Kuhana je za 10 do 15 minuta - malo vremena za tako puno dobrobiti!

Ovaj je proizvod certificirano bezglutenski.

Prehrambeni proizvod "Varaždinske heljde" nosi istaknut natpis "Varaždinska heljda".
On označava originalnu sirovinu nadziranog uzgoja jedine autohtone domaće sorte heljde uvrštene na sortnu listu u Republici Hrvatskoj.Prosena kašaPuno bjelančevina, dijetalnih vlakana, željeza, cinka, kalcija i B vitamina, a nula glutena. Blago za probavu, snižava krvni tlak, radi na prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti.

Wow, sve ovo u samo jednoj žitarici?

Tako je, proso je pravi šampion pa nije ni čudno što su ga konzumirali još i rimski gladijatori!

Ovo malo žuto zrno zbilja čini čuda, a lako ćete ga uklopiti u svoju prehranu: najbolji je prijatelj variva, popečki, muffina, veganskih ćevapa, povrtnih pita, kruha i peciva, blitve, gljiva, pa čak i kolača!

Ovaj je proizvod certificirano bezglutenski.

Prehrambeni proizvod "Varaždinske heljde" nosi istaknut natpis "Varaždinska heljda".
On označava originalnu sirovinu nadziranog uzgoja jedine autohtone domaće sorte heljde uvrštene na sortnu listu u Republici Hrvatskoj.