Kaša

Kaše su idealan prilog povrću, mesnim jelima, kao i onima od gljiva, a dobar su i početak dana odnosno doručka jer se savršeno slažu s voćem, jogurtom i orašastim plodovima. OPG Pocedulić proizvodi kaše od heljde odnosno prosa.

Heljdina kašaDinstajte je s lukom i poslužite kao prilog, pomiješajte s bučinim uljem i umotajte u roladu, ili možda da kombinirate s gljivama? Ali čekajte - heljdina se kaša odlično slaže i sa slatkim, pa zašto je ne biste pomiješali s voćem i jeli kao zdravi doručak?

Opcije su nebrojene zahvaljujući ponovnom otkriću ove zdrave namirnice, koju kuhari diljem svijeta stavljaju na svoje tanjure. Koliko je točno zdrava?

  • Ima visok udio proteina.
  • Ima mali udio masnoća.
  • Daje vam vitamine B1, B1 i E.
  • Odličan je izvod magnezija, fosfora i željeza.

Najbolje od svega? Kuhana je za 10 do 15 minuta - malo vremena za tako puno dobrobiti!

Ovaj je proizvod certificirano bezglutenski.

 


Prosena kašaPuno bjelančevina, dijetalnih vlakana, željeza, cinka, kalcija i B vitamina, a nula glutena. Blago za probavu, snižava krvni tlak, radi na prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti.

Wow, sve ovo u samo jednoj žitarici?

Tako je, proso je pravi šampion pa nije ni čudno što su ga konzumirali još i rimski gladijatori!

Ovo malo žuto zrno zbilja čini čuda, a lako ćete ga uklopiti u svoju prehranu: najbolji je prijatelj variva, popečki, muffina, veganskih ćevapa, povrtnih pita, kruha i peciva, blitve, gljiva, pa čak i kolača!

Ovaj je proizvod certificirano bezglutenski.